Premierea filmului Morometii 2 a fost un esec total la Alexandria

Showbiz
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Peste 1000 de persoane au fost prezente in Sala Polivalenta, aseara, la premierea filmului Morometii 2. Dupa nici 15 minute de la inceperea proectiei multi au inceput sa paraseasca locatia, de vina sunetul foarte prost.

Mult asteptata premiere a filmului Morometii 2 s-a transformat intr-un esec total. Dupa nici 15 minute de la inceperea peliculei, foarte multe persoane au inceput sa paraseasca Sala Polivalenta din Alexandria, motivul sunetul extrem de prost.

Organizatorii evenimentului au emis un comunicat de presa prin care isi. Citez ” Regretăm situația produsă aseară la proiecția Moromeții 2 din Alexandria, de la Sala Polivalentă și ne asumăm în întregime responsabilitatea pentru problemele apărute. În spatele acestui proiect și în spatele acestei caravane care și-a propus în mod ambițios să ajungă în aproape 60 de orașe, inclusiv în cele în care nu există cinematografe sau săli de multiplex în care filmul să poată rula din 16 noiembrie, este o echipă mică și care încearcă să facă foarte multe lucruri într-un timp foarte scurt cu resursele pe care le are la dispoziție. În ciuda celor mai bune intenții ale noastre, uneori lucrurile nu ies așa cum ne propunem și ne dorim. Ieri am greșit.

Ne-am asumat din start că vor fi situații în care vom face aceste proiecții speciale în spații alternative, care nu au construcția, designul și dotările necesare pentru a replica optim condițiile de spectacol cinematografic, dar realitatea este că nu aveam alte opțiuni.  Ceea ce s-a întâmplat aseară în Alexandria stă, încă o dată, ca dovadă a necesității unei săli în care să se poată desfășura un spectacol cinematografic în condiții (măcar) decente. Este inadmisibil ca într-un oraș ca acesta, în care există mulți oameni interesați de film, de teatru, în care se desfășoară multe alte acte culturale minunate (și ele tot în spații alternative sau improvizate) să nu existe un spațiu care să faciliteze întâlnirea publicului cu aceste manifestări culturale. Vă asigurăm că noi ne-am învățat lecția, vom organiza proiecții mai multe în spații mai mici, astfel încât să evităm problemele de sonorizare și totuși să ajungem la public. Vom restitui integral celor care solicită banii pe bilete - dacă au fost cumpărate de la casierie, tot de acolo le puteți returna și veți primi banii înapoi; în cazul celor achiziționate online, în urma solicitării vor fi returnați direct în contul din care a fost făcută plata. Le mulțumim celor aproape 400 de oameni care au rămas până la final alături de noi și l-au întâmpinat călduros pe Cuzin Toma, precum și celor de la Sala Polivalentă care și-au arătat disponibilitatea de a găzdui o astfel de proiecție și regretăm dacă i-am pus într-o situație neplăcută.

Echipa Transilvania International Film Festival

Avand in vedere ca evenimentul nu a fost organizat de primaria Alexandria, pe pagina de facebook a institutiei a si aparut un un punct de vedere referitor la situatie, citez “In aceasta seara la Sala Polivalenta ar fi trebuit sa aibă loc proiecția în avanpremieră a filmului Moromeții 2. Evenimentul a fost atât de așteptat încât a umplut toată sala. Oamenii au venit să vizioneze filmul și o mare parte au plecat dezamăgiți. Firma care organizează turneul național de promovare și care nu are legătura cu Primăria Municipiului Alexandria a “omis” sa verifice condițiile de sonorizare și așa s-a ajuns la o situație extrem de neplăcuta.
Având in vedere ca filmul va fi proiectat in cinematografe începând cu data de 14 noiembrie vă așteptăm la film, in incinta Casei de Cultura, in condiții normale de vizionare.”