Guvernul amana dublarea alocatiilor pentru copii

Ludovic Orban

Guvern
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că, în acest moment, Guvernul PNL are patru metode prin care încearcă blocarea dublării alocațiilor de stat pentru copii.

Premierul Ludovic Orban a declarat într-o conferinţă de presă că ia în calcul prorogarea termenului, atacarea la CCR, angajarea răspunderii sau modificarea prevederii astfel încât să aibă loc o „creştere raţională” a alocaţiilor.

Mai mult decât atât, proiectul de lege privitor la alocaţii care a fost adoptat tot la propunerea PNL, înaintat de domnul secretar general Robert Sighiartău, alocaţiile cresc anual pentru a recupera puterea de cumpărare a locaţiei care se pierde datorită inflaţiei. Deci, practic, alocaţiile de la 1 ianuarie cresc, asta trebuie să ştie toţi românii, cresc cu 3,8%. Să vii acum, tot în 2019, şi să impui dublarea alocaţiilor pentru copii arată, după părerea mea, o lipsă de responsabilitate categorică din partea PSD. Cu atât mai mult cu cât se ştie foarte clar că în legea bugetului de stat, care este practic… Noi când au dat ei termeni de atac la Curtea Constituţională, PNL şi-a angajat răspunderea la legea bugetului de stat şi pe legea bugetului asigurărilor sociale de stat, nu ai prevăzute sumele de bani pentru a susţine această creştere.