Premierul s-a intalnit cu ministrul Finantelor, reprezentantii ANAF dupa slaba colectare la buget

Intalnire Guvern

Guvern
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a avut astazi, la Palatul Victoria, o intalnire cu ministrul Finantelor, Viorel stefan, cu presedintele ANAF, Bogdan Stan, pentru evaluarea stadiului implementarii celor 14 masuri care au ca scop imbunatatirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat.

Premierul le-a transmis participantilor la intalnire ca va continua sa urmareasca personal activitatea ANAF, in special in ceea ce priveste imbunatatirea relatiei cu mediul de afaceri si incurajarea conformarii voluntare a contribuabililor.

Presedintele ANAF, Bogdan Stan, a prezentat pasii facuti pana in acest moment pentru implementarea masurilor, inclusiv rezultatul unor actiuni de control realizate in ultima perioada. Presedintele ANAF l-a asigurat din nou pe premier ca va fi respectat termenul de 15 aprilie pentru punerea in aplicare a tuturor masurile prezentate in planul ANAF.

in ceea ce priveste indrumarea contribuabililor pentru accesarea esalonarii la plata, a fost deja elaborat un model de scrisoare ce va fi trimisa contribuabililor cu creante semnificative, pentru a le prezenta cadrul legal privind acordarea acestor esalonari. Precizam ca in perioada 3-24 martie 2017, au fost aprobate 493 de cereri de esalonare la plata a obligatiilor fiscale, in valoare de 106,8 milioane lei (comparativ cu media ianuarie-februarie de 424 de cereri aprobate, in valoare de 117,2 milioane lei).

De la inceputul acestui an, ANAF si-a orientat controalele catre domenii de activitate in care a constatat scaderea conformarii fiscale si existenta unor riscuri de frauda, respectiv comertul cu produse petroliere si derivatele acestora, productia si comercializarea produselor din tutun, industria de prelucrare a lemnului si comertul cu material lemnos, constructii si comertul cu ridicata.

Ministrul Finantelor a transmis ca asteapta centralizarea datelor privind colectarea veniturilor din luna martie si ca sustine ANAF in eforturile de imbunatatire a colectarii si de prevenire si combatere a evaziunii fiscale.

La intalnire au mai participat secretarul de stat in MFP, Daniela Pescaru, si presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, Ion Ghizdeanu.