Victor Ponta i-a convins pe minerii de la Rosia Montană să iasă din subteran

Rosia Montana

Guvern
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Premierul Victor Ponta i-a convins pe cei 33 de mineri de la Roșia Montană care protestau în subteran de miercuri să iasă la suprafață și să renunțe la protest, după aproximativ o oră de discuții.

Premierul Victor Ponta a coborat in subteran pentru a vorbi cu minerii. Dupa aproximativ 50 de minute a iesit inconjurat de minerii care s-au lasat convinsi sa renunte la forma lor de protest dupa ce premierul le-a promis ca va aduce la Rosia Montana comisia parlamentara ce examineaza proiectul de lege al exploatarii.

Unul dintre protestatari a marturisit ca s-a luptat pentru a-si tine cei doi copii in facultate. S-a declarat inselat de toate guvernarile si asteapta sa fie placut surprins, altfel "daca ne luam si acuma teapa intram din nou si iesim de acolo cu picioarele inainte".

Un alt miner s-a declarat perfect convins de promisiunile premierului. "Rusine lui Crin Antonescu pentru ca nu a avut curaj sa vina la noi!" a strigat un altul.

La iesirea din mina, oamenii au fost intampinati de partenerele de viata si copii si autoritatile i-au asteptat cu torte si muzica.