Cristian Duica este noul primar al municipiului Rosiorii de Vede

Cristian Duica

Partide
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Candidatul Partidului Social Democrat Cristian Duica a castigat detasat alegerile la Rosiorii de Vede, urmat la o diferenta de peste 20 de procente de liberalul George Dumitrica. Surpriza a venit din partea primarului in functie  Ion Nutu care a obtinut aproximativ 7% din numarul voturilor valabil exprimate clasandu-se abia al cincelea in clasamentul preferintelor rosiorenilor.

Rosiorii de Vede, cea mai ravnita primarie a judetului Teleorman, disputata de noua candidati a fost adjudecata, prin votul majoritatii rosiorenilor de Partidul Social Democrat. Cristian Duica a castigat detasat, cu peste 20 de procente inaintea liberalului George Dumitrica, functia de primar. Rezultatele venite de la primele sectii de votare il plasau pe candidatul social democrat mult inaintea contracandidatilor sai si in mai putin de doua ore situatia era clara la Rosiorii de Vede iar la sediu PSD incepuse petrecerea. Zeci de simpatizanti se adunau deja sa-l felicite pe noul primar.

Petrecerea a continuat dupa miezul noptii cand rezultatele venite din majoritatea sectiilor in plasau pe candiatul PSD Cristian Duica cu peste 43 % din voturile rosiorenilor, o victorie sigura sarbatorita pe strazile orasului si chiar in sediul primariei revenita la PSD dupa opt ani de guvernare locala liberala.

PSD castiga si in consiliul local cele mai multe mandate, urmat de PNL, PD-L, PPDD si UNPR. Despre cate mandate este vorba vom sti abia dupa ce vor fi anuntate rezultatele finale, legitimate prin prezenta masiva la vot a rosiorenilor.