Teodor Nitulescu a fost exclus din PDL

Teodor Nitulescu

Partide
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ceea ce părea doar simplă speculaţie de presă cu numai câteva zile în urmă, a devenit certitudine: Teodor Niţulescu a fost exclus din PDL. Confirmarea a venit chiar de la preşedintele interimar al PDL Teleorman, Marian Zlotea, într-o conferinţă de presă organizată, vineri, la orele prânzului, cu prilejul vizitei în judeţ a prim-vicepreşedintelui partidului, Cristian Preda.

Potrivit acestuia, excluderea celui care până de curând părea stâlp de bază în conducerea organizaţiei judeţene a partidului reprezintă punerea în aplicare a unei decizii anterioare a Biroului Permanent Judeţean (BPJ), ca membrii de partid care fac declaraţii  sau acţiuni care aduc atingere partidului să fie penalizaţi în acest fel. „De acum două săptămâni, într-o şedinţă BPJ, am luat decizia de excludere din partid a oricărui membru care nu înţelege nici după ce i se atrage atenţie de 10 ori că face un rău partidului”, a declarat preşedintele interimar al PDL Teleorman.
Iar lui Teodor Niţulescu i se impută nu doar declaraţii în contradicţie cu deciziile luate de conducerea filialei, ci şi întâlniri pe care le-a avut cu o parte a foştilor preşedinţi de organizaţii din teritoriu, nemulţumiţi de schimbarea din funcţie, astfel încât, împreună, să-şi impună anumite pretenţii, printre care şi candidatura lui Niţulescu pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.
Marian Zlotea a afirmat că, de fapt, Niţulescu „s-a autoexclus”,  pentru că, deşi ştia de hotărârea luată de BPJ, acesta a organizat o astfel de întâlnire şi joi-seara, la Roşiorii de Vede. Totodată, preşedintele PDL Teleorman a negat orice legătură între vizita lui Cristian Preda în judeţ şi decizia de excludere a lui Niţulescu. De altfrel, prim-vicepreşedintele PDL, a afirmat că nici măcar nu îl cunoaşte pe Tdeodor Niţulescu.