Presedintele a promulgat legea de dublare a alocațiilor pentru copii

Klaus Iohannis

Presedintie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, Legea prin care sunt dublate alocațiile pentru copii. Premierul anunța vineri că Guvernul va amâna intrarea în vigoare a legii.

Legea promulgată prevede dublarea alocățiilor pentru copii, astfel că alocația crește de la 300 la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani și de la 150 la 300 de lei pentru cei între 2 și 18 ani. Teoretic, legea prevede ca această creștere să intre în vigoare de luna următoare promulgării, adică din luna februarie, dar să nu uităm că premierul Orban a anunțat în ultimele zile că va amâna termenul de intrare în vigoare a legii, până când Guvernul va putea aloca fondurile necesare.
Premierul a spus chiar că a pregătit 4 modalități prin care să blocheze dublarea alocățiilor și a anunțat că Executivul ar putea adopta o hotărâre în acest sens.
Iar cel mai recent anunț al lui Ludovic Orban, de vineri, este că legea va intră cel mai probabil în vigoare din vară, atunci când va fi rectificarea bugetară și vor fi prevăzute fonduri pentru dublarea alocațiilor.