Ancheta privind moartea asistentei medicale de la Spitalul Zimnicea va ajunge la Consiliul medicilor

Conducerea Spitalului Zimnicea

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cercetarile legate de imprejurarile care au generat moartea asistentei medicale de la Spitalul Zimnicea vor ajunge in atentia Consiliului Medicilor si a Ordinului Asistentilor.

Decizia apartine managerului unitatii, dupa ce a primit concluziile comisiei de disciplina constituite la nivelul spitalului. Cazul se afla si in atentia ITM-ului, pentru determinarea existentei sau nu, a unui accident de munca.
Managerul Spitalului Orasenesc Zimnicea a prezent ieri intr-o sedinta cu angajatii unitatii stadiul la care au ajuns cercetarile legate de decesul asistentei medicale Carmen Vătafu. In noaptea de 29 spre 30 octombrie, Carmen Vătafu se afla in garda, timp in care a acuzat probleme medicale. Situatia ei agravandu-se, asistenta a fost transportata catre alte unitati medicale.Decesul survenit cateva zile mai tarziu(dupa amiaza zilei de 4 noiembrie) a declansat o ancheta a ITM-ului in legatura cu un eventual accident de munca petrecut in timpul orele de garda. Conducerea spitalului a declansat de asemenea o ancheta interna privitoare la evenimentele din ziua de 29-30 octombrie.
Concluziile comisiei considera ca salariatii audiati in legatura cu evenimentele nu au incalcat prevederile privind atributiile stabilite in fisa postului.
Pentru elucidarea cat mai clara a celor petrecute in noaptea care i-a fost fatala asistentei medicale Carmen Vătafu, managerul spitalului va inainta cazul catre organelle abilitate, respective Colegiul Medicilor si  Ordinul Asistentilor.
Colegiul Medicilor si Ordinul Asistentilor urmeaza sa stabileasca daca asistenta medicala Carmen Vătafu a primit ingrijirile  care se impuneau in timpul garzii din data de 29-30 octombrie.