Cazuri de pediculoza in unitatile de invatamant din Rosiori

Cabinet medical scolar

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dupa vacanta de iarna in toate unitatile de invatamant din municipiul Rosiorii de Vede a avut loc triajul epidemiologic al elevilor. Acolo unde personalul medical a depistat probleme copiii au fost retrasi din colectivitate pentru tratament.

Dispensarul scolar Rosiorii de Vede a incheiat triajul epidemiologic al elevilor din unitatile de invatamant de pe raza municipiului. Aproape 6000 de copii cuprinsi intr-o forma de invatamant au fost supusi controlului efectuat de personalul cabinetului scolar si aproape 200 au fost depistati cu diferite afectiuni. In urma acestui triaj au fost descoperite si cazuri sporadice de pediculoza fara sa existe pericolul aparitiei unor focare in unitatile de invatamat.
Probleme cu paduchii au existat si la inceputul anului scolar in mai multe unitati de invatamant, dar cei mai multi refuza sa vorbeasca despre acesta situatie. Sub protectia anonimatului,mai multi parinti, dascali si chiar cadre medicale ne-au declarat ca sunt destule cazuri de pediculoza in scoli, iar farmacistii confirma vanzarile mari de produse pentru eliminarea paduchilor, insa, oficial, nimeni nu recunoaste ca exista focare si problema este mult mai serioasa decat pare.