Conferinta medicala despre reducerea riscului cardiovascular

Conferinta medicala

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La Rosiorii de Vede a avut loc, ieri, o conferinta medicala despre prevenirea riscului cardiovascular la care au fost invitati specialisti in domeniu din Romania si Italia. Evenimentul stiintific a fost organizat in cadrul parteneriatului dintre Sputalul Caritas si  Institutul Auxologic Milano.

Spitalul municipal Caritas a gazduit, ieri, un eveniment medical de amploare la care au fost invitati medicii de familie din zona arondata municipiului Rosiorii de Vede, autoritati si specialisti de marca in domeniul cardiovascular.
In cadrul evenimentului au conferentiat prof. dr. Maria Dorobantu sefa Clinicii cardiologie de la Spitalul Floreasca, presedinta Societatii Romane de Hipertensiune, prof. dr. Denisa Muraru, presedinta Asociatiei Europene a Imaginii Cardiovasculare, departamentul educatie stiinte cardiace, toracice si vasculare, Univesitatea din Padova-Italia si prof. dr. Gianfranco Parati, profesor de cardiologie si director la Universitatea de medicina si chirurgie Milano- Bicocca, sef department Cardiologie Spitalul San Luca Auxologie Milano.
In cadrul celor trei zile de prevenire a riscului cardiologic, o echipa de medici italieni si asistente de nationalitate romana care lucreaza la Milano au oferit consultatii si examinari ecocardiografice gratuite pacientilor din Rosiorii de Vede, Dobrotesti si Merisani.