Copii dusi de urgenta la Spitalul Marie Curie, nu au sindromul SHU

SHU in Teleorman

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ieri dupa amiaza au fost transferati de urgenta la Bucuresti, 2 bebelusi din judet, acestia fiind suspecti ca ar avea sindromul hemolitic-uremic. In urma investigatiilor efectuate la spitalul Maria Couri, rezultatele au iesit negative.

Doi bebelusi din Teleorman, unul de 2 ani si 6 luni , iar altul de 7 luni, au fost transferati ieri dupa amaiza de urgenta la Bucuresti. In ambele cazuri erau suspiciuni ca micutii ar avea sindromul hemolotic-uremic. In cazul copilului de 2 ani si 6 luni, suspiciunea a aparut in urma efectuarii ieri de dimineata a examenului rapid privind E-coli, control efectuat la Spitalul Judetean de Urgenta din Alexandria. Al doilea copil, a fost trimis catre Bucuresti direct de la Spitalul din Turnu Magurele. In ambele cazuri rezultatele au iesit negative.
Cei din cadrul Directiei de Sanatate Publica Teleorman, au si luat primele masuri, imediat ce de la Spitalul judetean de urgenta din Alexandria, au fost primite analizele privind suspiciunea. Astfel, au fost alcatuite echipe mixte si au inceput verificarile.
Copilul de 2 ani si 6 luni, , a mai fost spitalizat la Victor Babes, cu cateva complicatii in perioada 27-29 februarie.  Cel de 7 luni, s-a aflat internat la spitalul din Turnu Magurele in perioada 7-14 martie.