Crucea Rosie Teleorman a donat un ventilator mobil Spitalului suport COVID Caritas

Ventilator mobil

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Încă de la începutul pandemiei, Crucea Roșie Teleorman s-a implicat în activități de întra-jutorare atât a cetățenilor, cât și a cadrelelor medicale, care s-au aflat în prima linie în lupta cu temutul virus.

Un ventilator mobil, un purificator pentru aer și două monitoare pentru ATI au ajuns ieri în custodia Spitalului suport covid Caritas din Roșiorii de Vede.
Traversăm o perioadă dificilă. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus crește de la o zi la alta, iar medicii care se ocupă de tratarea acestora încearcă să gestioneze cât mai bine situație, pentru a nu se înrăutăți. Voluntarii de la Crucea Roșie, filiala Teleorman au fost alături de oameni în toată această perioadă și, de asemenea, au spijinit cadrele sanitare din județ cu tot ce au avut nevoie. Ieri, un ventilator mobil nou, ce va folosit pentru pacienții din Spitalul Caritas a intrat în posesia personalului medical.
În acest moment, spitalul are două ventilatoare mobile, donate și unul fix. Am vrut să aflăm și părerea celor care vor folosi, sperăm cât mai puțin aceast echipament, astfel că am întrebat reprezentanții unității sanitare cât de important este acest aparat pentru actul medical.
Nu este prima donație pe care o face Crucea Roșie către Spitalul Caritas. La începutul pandemiei, au fost distribuite tuneluri de dezinfecție către mai multe unități sanitare, dar și materiale de protecție.