Donatie de la Institutul Auxologic Italian pentru un baiat cu dizabilitati din comuna Dobrotesti

Robert

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Incepand de astazi, Robert, un tanar de 16 ani din comuna Dobrotesti tintuit intr-un scaun cu rotile de aproape un an, se va putea deplasa singur cu ajutorul unui aparat multifunctional primit de la Institutul Auxologic Italian.

Initiativa apartine doctorului Mario Colombo, directorul institutului si profesorului Luigi Tesio, directorul Departamentului de stiinte neurologice de reabilitare, care s-au deplasat, la Spitalul Caritas, special pentru Robert.

Robert si parintii lui vor suporta mai usor situatia in care se afla de aproape un an aceasta familie in urma unui accident nefericit, un plonjon in apa care l-a transformat pe tanarul de 16 ani intr-o persoana dependenta de altii, nedeplasabila. Cazul acestui adolescent din comuna Dobrotesti, elev de liceu tintuit intr-un scaun cu rotile l-a impresionat pe Mario Colombo, directorul Institutului Auxologic Italian, implicat in mai multe actiuni caritabile si partener al Spitalului Caritas in cadrul unui protocol de colaborare intre cele doua institutii de asistenta medicala, care a facut toate demersurile pentru ca Robert sa primeasca un fotoliu rulant multifunctional de ultima generatie.

Unul dintre cei mai buni specialisti italieni in medicina fizica si recuperatorie, profesor dr. Luigi Tesio s-a deplasat la Spitalul Caritas pentru a-I oferi, personal scaunul rulant, lui Robert si tot el a fost cel care l-a invatat sa-l foloseasca. Alaturi de Robert si parintii lui au fost astazi primarul comunei Dobrotesti, preotul din Merisani care incearca sa ajute aceasta familie ce le sta in putinta, sa treaca mai usor peste aceasta incercare.

La evenimentul emotionant de astazi au fost prezenti si cativa colegi de scoala si prieteni ai lui Robert care I-au fost tot timpul alaturi si l-au sustinut. Cu ajutorul noului echipament, Robert se poate deplasa singur si se poate readapta la un stil de viata aproape normal iar din toamna isi va relua studiile liceale, la care a renuntat dupa accident.