Filiala de Cruce Rosie Teleorman organizeaza o campanie de donare de sange

Donare sange

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Filiala de Cruce Roşie Teleorman organizează o campanie de donare de sânge. Aceasta se desfăşoara în perioada 16 – 31 mai.

Crucea Roşie Română lansează o nouă campanie de donare de sânge. Aceasta se realizează în colaborare cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină Bucureşti. Campania „N-avem sange” îşi propune creşterea rezervelor din centrele de transfuzie. În această perioadă, voluntarii Crucii Roşii se vor afla pe străzile din municipiul Alexandria şi vor încerca să informeze şi, totodată, să responsabilizeze oamenii de cât este de necesar sângele. Aceştia vor face cunoscute şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoana pentru a dona sânge şi etapele procesului de donare. În plus, în ziua de 30 mai, la Alexandria va ajunge şi centrul mobil de donare de sânge.  
Conform statisticilor, o perosană are nevoie de sânge o dată la 3 secunde. În medie, în România este nevoie de 500.000 de unităţi de sânge anual şi doar 2% din populaţie donează, în timp ce media europeană este de 10%.