Greva japoneza la Spitalul Judetean din Alexandria

Greva spital

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Federaţia Sindicală „Hipocrat” din România şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, federaţii membre CNS „Cartel ALFA”, au îceput de astazi, seria de proteste anunţate, cu grevă de tip japonez, cu banderolă. Solidari cu acestia, sunt si medicii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Alexandria.

Mai multe federatii sindicale ale medicilor din Romania, au inceput de astazi protestele. Acestea au debutat cu o greva japoneza, astfel ca timp de 5 zile medicii vor purta banderola albastra la mana. Solcidari cu acestia sunt si medici din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Alexandria. Solicitarile grevistilor vizează aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitară şi în sănătate, în sensul reîncadrării personalului având ca valoare de referinţă salariul minim brut pe economie de 1250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiţii deosebite de muncă, sporul de doctorat; respectarea normei de muncă şi a timpului de muncă şi de repaus pentru toate categoriile de personal din Sănătate,  prin reducerea până la eliminare a deficitului de personal.
Potrivit calendarului protestelor, între 21 – 27 martie protestele constau în grevă japoneză cu banderolă, 28 martie – susţinerea revendicărilor la Camera Deputaţilor, în Comisia de Sănătate, 31 martie – pichetarea Ministerului Muncii, cu depunerea revendicărilor amintite, 7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătăţii – pichetarea Ministerului Sănătăţii, 11 – 17 aprilie –  grevă de avertisment, cu încetarea activităţii timp de 2 ore, iar pe 18 aprilie, în cazul în care se nu se ajunge la nicio înțelegere, va fi declanșată greva generală, cu susţinerea unei treimi din activitate şi asigurarea Urgenţelor.