Ieri a avut loc un stagiu de pregatire a tinerilor voluntari

Pregatire voluntari

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Tinerii voluntari teleormaneni au participat ieri la cursuri de primului ajutor, în cadrul I.S.U. „A. D. Ghica” Teleorman. Acestora le-au fost prezentate noțiunile teoretice de bază, cât și deprinderile practice.

La Centrul de pregătire al pompierilor din Alexandria, 9 tineri voluntari parcurg etapa a II- a de pregătire, unde își vor însuși atât noțiunile teoretice de bază, cât și deprinderile practice privind acordarea primului ajutor, programul elaborat în acest sens de formatorii S. M. U. R. D. Teleorman fiind unul destul de solicitant, dar și interesant pentru cei care vor să fie de ajutor semenilor. După parcurgerea acestei perioade de pregătire, tinerii vor fi testați atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, urmând a se elibera o diplomă de absolvire necesară în desfășurarea activităților de voluntariat în cadrul ISU Teleorman.
După absolvirea cursurilor, voluntari își vor continua activitatea în cadrul subunităților de intervenție, iar la împlinirea a 240 de ore de voluntariat și absolvirea cursurilor stabilite, voluntarul poate participa la intervenții, în funcție de competențele dobândite, în cadrul echipajelor de prim ajutor calificat sau în cadrul altor echipaje de intervenție în situații de urgență.