In doua luni, 65 de accidente vasculare cerebrale

dr. Catalin Dumitrascu

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Tot mai multe accidente vasculare cerebrale inregistrate in judetul nostru. Doctorul Catalin Dumitrascu medic la unitatea primiri urgente a Spitalului Judetean Alexandria a declarat ca in doar 2 luni au fost inregistrate 65 de cazuri.

La nivelul judetului nostru, cazurile de accidente vasculare cerebrale sunt tot mai des intalnite. Potrivit doctorului Catalin Dumitrascu medic la unitatea primiri urgente a Spitalului Judetean Alexandria, in doar 2 luni la unitatea spitaliceasca, au fost inregistrate 65 de cazuri.
Principalele cauze care duc la producerea accidentului vascular cerebral sunt multiple. Una dintre ele ar fi obezitatea, urmata de colesterol, dar si consumul excesiv de tutun si alcool este un factor al producerii unui astfel de accident.
Din nefericire, cele mai multe persoane care suferă un accident vascular cerebral nu recunosc simptomele şi nu ştiu ce trebuie să facă în astfel de situaţii. Un raport din publicaţia Stroke arată că 70% dintre pacienţi nu au ştiu ce li s-a întâmplat şi mai puţin de 30% dintre ei s-au adresat unui medic în primele 24 de ore pentru a primi tratament adecvat. Printre simptomele care apar în cazul unui accident vascular cerebral se numără: amorţirea bruscă a feţei, braţelor sau picioarelor, mai ales pe o parte a corpului, dificultăţi în vorbire şi înţelegere, tulburări de vedere, ameţeală, pierderea echilibrului, dificultăţi motorii şi dureri de cap severe.