In Teleorman foarte putini oameni doneaza sange

Donatori sange

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cu toate ca donand sanse salvam o viata, in Teleorman realitatea este alta. Centrul Judetean de Transfuzii Sanguine, se confrunta cu o lipsa acuta de sange la toate grupele. Este nevoie de donatori, mai ales ca in aceasta perioada spitalele cer sange pentru pacienti.

In momentl de fata Centrul Judetean de Transfuzii Sanguine Teleorman, se confrunta cu o problema destul de grava, lipsa donatorilor. Potrivit reprezentantiolor centrului, la toate grupele de sange exista deficit, iar din acest motiv nu pot ajuta spitalele care cer sange pentru bolnavi.
Cei care vor sa doneze sange, trebuie sa stie ca vor avea parte si de bonficatii. In primul rand acestora li se face un set complet de analize gratuit, iar in al doilea rand li se acorda bonuri valorice.
O alta realitate cruda este ca, in urma analizelor care se fac sunt foarte multe persoane care sunt descoperite cu diferite boli, de care nu avea cunostinta. In topul problemelor de sanatate descoperite la centru sunt cele cardiace, urmate de cele hepatice.
Nu uita sangele donat de tine poate salva un nou nascut, o mama, un tata, un frate sau o sora. Tu le poti oferi o sansa de a-si trai mai departe viata. Cu o singura donare poti salva chiar trei vieti.