La Spitalul Judetean vor avea loc modernizari si dotari cu aparatura

Spitalul Judetean din Alexandria

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In luna aprilie, computerul tomograf si aparatul de rezolutie magnetica, pentru care la inceputul anului au fost semnate contractele la Guvern, vor ajunge in dotarea Spitalului Judetean. Tot aici, printr-un proiect pe fonduri europene Unitatea de Primiri Urgente va fi moderizata si dotata.

Printr-un proiect in colaborare cu Banca Mondiala in Romania mai multe unitati spitalicesti vor fi dotate cu coputere tomograf si aparate de rezonanta magnetica. Printre acestea se numara si Spitalul Judetean din Alexandria, in custodia caruia aceasta paratura va ajunge undeva in luna aprilie. In acest moment, se amenajeaza spatiul in care acestea vor fi montate, dupa care vor fi obtinute autorizatiile de la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, potrivit presedintelui Consiliului Judetean, Danut Cristescu.
Potrivit autoritatilor judetene, in perioada urmatoare vor mai avea loc dotarari si modernizari ale unitatii spitalicesti. Va fi realizat un proiect pentru obtinerea de fonduri europene pentru extinderea si modernizarea Unitatii de Primiri Urgente. Tot aici, prin inetrmediul Companiei Nationale de Investitii va fi demarat un proiect prin care se doreste extinderea spitalului cu o cladire cu 5 etaje.
In atentia autoritatilor judetene este si sectia de oncologie. Aici vor avea loc renovari.
Fondurile pentru reabilitarea sectiei de oncologie vor fi o parte din bugetul spitalului, iar o parte din bugetul Consiliului Judetean.