Medicii de familie au depus un memoriu la Prefectura Teleorman

Prefectura Teleorman

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In cadrul unui protest national initiat de Coalitia Solidari pentru Sanatate, medicii de familie din Teleorman au depus un memoriu la Prefectura judetului in care atrag atentia asupra degradarii sistemului public de sanatate care afecteaza grav medicina de familie.

Documentul contine o serie de revendicari care sa restabileasca legatura normala dintre medic si pacientul sau.
Nemultumiti de disfunctionalitatile din sistemul public sanitar, medicii de familie din Teleorman au depus, astazi, la Prefectura judetului un memoriu prin care atrag atentia asupra problemelor cu care se confrunta medicina de familie si pacientii. Demersul face parte dintr-un amplu protest national prin care medicii sustinuti de pacientii lor solicita o schimbare majora in sistemul public de sanatate, care sa readuca in centrul atentiei cetateanul, eliminarea discriminarilor, inechitatilor, limitarilor si birocratiei in medicina de familie.
La scurt timp de la inregistrarea memoriului Coalitiei la prefectura, am primit din partea Casei judetene de Asigurari de Sanatate un punct de vedere referitor la solicitarile acestora care urmeaza sa fie analizate de conducerea CAS, urmand sa se caute solutii la aspectele semnalate care pot fi rezolvate la nivel local iar altele care tin de competenta Casei nationale sau a altor institutii vor fi comunicate acestora. Conducerea CAS intentioneaza sa invite reprezentantii Coalitiei la o discutie in care sa-si exprime direct problemele si chiar sa formuleze observatii si propuneri fata de proiectele Contractului cadru si a normelor de aplicare a acestuia pentru anul 2018. In acelasi comunicat se mentioneaza ca o parte dintre aspectele semnalate in memoriu sunt in curs de rezolvare, cum ar fi majorarea valorii minim garantate a punctului per capita pentru medicina de familie si a punctului pe servicii in medicina primara,simplificarea si debirocratizarea activitatii cabinetelor de medicina de familie.