Motivele pentru care medicii sunt in greva japoneza sunt diverse

Catalin Dumitrascu

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Lipsa aparaturii, salarii mici, sunt doar 2 motive pentru care in momentul de fata, o parte a  medicilor din Spitalul Judetean de Urgenta din Alexandria sunt in greva japoneza. Prin acest protest, acestia vor o schimbare in bine a sistemului sanitar.

Medicii afiliati sindicatului „Hipocrat”, au intrat de ieri in greva japoneza. Alaturi de acestia, sunt si o parte a colegilor din cadrul Spitalului Judetean de urgente din Alexandria. Motivul pentru care cei de la Alexandria sunt in greva il constituie lipsa aparaturii medicale.
Invitat in cadrul emisiunii ”In centrul atentiei”, medicul Catalin Dumitrascu, unul dintre medicii care sunt in greva, a mentionat ca un computer tomograf, unul dintre aparatele lipsa din spital, nu costa mai mult de un milion de euro.
Intrebat daca ia in calcul mutarea protestului in fata Consiliului Judetean, medicul a declarat ca ar fi o solutie.
Alaturi de medicii intrati in greva sunt si cei afiliati patronatului medicilor de familie si cei ai Colegiului Medicilor Tleorman. Potrivit calendarului protestelor, între 21 – 27 martie protestele constau în grevă japoneză cu banderolă, 28 martie – susţinerea revendicărilor la Camera Deputaţilor, în Comisia de Sănătate, 31 martie – pichetarea Ministerului Muncii, cu depunerea revendicărilor amintite, 7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătăţii – pichetarea Ministerului Sănătăţii, 11 – 17 aprilie –  grevă de avertisment, cu încetarea activităţii timp de 2 ore, iar pe 18 aprilie, în cazul în care se nu se ajunge la nicio înțelegere, va fi declanșată greva generală, cu susţinerea unei treimi din activitate şi asigurarea Urgenţelor.