Noaptea trecuta, curtea spitalului Caritas a fost plina cu ambulante

Ambulante Spitalul Caritas

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Judetul Teleorman se afla in zona rosie, in ceea ce priveste infectarea cu noul virsur SARS CoV - 2. Primul spital suport COVID, Spitalul Caritas din Rosiorii de Vede este plin. Cele 200 de paturi pe care le are sunt ocupat cu pacienti, iar din cele 12 ale scetiei ATI, in 11 sunt internati pacienti in stare grava.

Noaptea trecuta cadrele medicale ale unitatii sanitare au fost depasite de situatie, la un moment dat, in curtea institutiei erau 7 - 8 ambulante, cu persoane infectate cu coronavirus. Problema a fost aceea ca spitalul era plin, iar noile cazuri nu aveau unde sa fie internate.
S-a mai incercat numirea unui alt spital suport covid, mai exact Spitalul din Videle. Dupa ce a fost inclus in liststa unitatilor sanitare care trebuie sa trateze pacienti cu coronavirus, prin ordin de ministru, ieri, nestiind sa va spunem din ce motive, acesta a fost scos din lista. In situatia data, medicii de la Caritas s-au vazut depasiti de situatie, neavand nici o solutie pentru pacienti. Am incercat sa aflam cum s-a ajuns la aceasta situatie de la reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul judetului, Liviu Dumitrascu,
Va vom tine la curent cu ce se va intampla si cu ce solutii vor veni autirtatile pentru a rezolva aceasta problema.