Noutati pentru medicii de familie

CAS Teleorman

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Noul proiect de contract a fost postat pe pagina de internet a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pentru ca toti cei interesati sa poata afla conditiile in care se va acorda asitenta medicala, medicamentele si dispozitivele medicale, incepand cu 1 iulie 2018.

Pana la jumatatea anului in curs, medicii de familie vor functiona dupa contractul cadru incheiat anul trecut. Inceputul de an 2018 vine cu noutati in ceea ce priveste contractul cadru dintre medicii de familie si CAS Teleorman. Teleormanenii asigurati trebuie sa stie ca incepud cu luna iulie a anului in curs isi vor putea procura medicamente gratuite sau compensate, in baza retetelor eliberate de medicul de familie de la toate farmaciile din tara, indiferent daca acestea au sau nu contract cu casa la care acesta este asigurat, exceptie facand doar anumite tipuri de medicamente. Ba, mai mult decat atat, si investigatii medicale vor putea fi facute la orice furnizor autorizat, chiar daca acesta nu are contract cu casa asiguratului.
Un aspect foarte important, care intereseaza o parte dintre cetateni si este stipulat in noul contract cadru vizeaza faptul ca asiguratii care solicita dispozitive medicale, de genul proteze, carucioare cu rotile si alte astfel de aparate nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze la sediul CAS si vor putea trimite documentele necesare prin posta. Actele pentru a intra in posesia unui astfel de dispozitiv sunt afisate pe site ul institutiei. De asemenea, in noul proiect de contract, se mai ofera si alte servicii medicale care pana acum nu erau gratuite. Totodata, persoanele bolnave de cancer se vor putea interna in spital, fara a mai prezenta biletul de trimitere de la medicul de familie de fiecare data.
Si medicii de familie, nou intrati in sistem au avantaje mai mari in urma semnarii acestui contract, in ideea in care a fost prelungit termenul pentru completarea listelor cu pacienti, de la 6 luni la un an. In tot acest timp, insa, Casa de Asigurari de Sanatate va acorda o suma lunara medicilor.
Nu au fost uitati nici furnizorii de medicamente, astfel ca noul contract cadru prevede ca un farmacist isi va desfasura activitatea la cel mult 3 farmacii, aflate in relatii cu sistemul asigurarilor sociale de sanatate.
Noutatile aduse acestei prevederi vin atat in sprijinul cetatenilor, dar si in sprijinul medicilor de familie, acestea fiind aprobate in urma negocierilor si consultarilor dintre organismele profesionale si repezentantii furnizorilor de servicii medicale.