Policlinica din Alexandria a fost lasata de izbeliste

Policlinica Alexandria

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Policlinica din Alexandria a fost lasata de izbeliste in ceea ce priveste spatiile de acces comune. Sutele de persoane care vin la cabinetele de aici, sint intampinate de imagini dezolante si cel mai probabil se simt umilite de conditiile in care trebuie sa astepte la usile cabinetelor.

Policlinica din Alexandria este tranzitata zilnic de sute de persoane care isi cauta sanatate la medicii ce activeaza in cadrul acestei unitati sanitare. Insa acest termen “unitate sanitara” este in acest caz greu de folosit. Inca de la intrarea pe portile clinicii, vechi de zeci de ani, ruginite si lasate in paragina, te intimpina o imagine de cosmar – transeele din drumul alcatuit in mare parte din gropi, iar  astfaltul care lipseste  cu desavarsire. Intri apoi pe usile policlinicii, care si ele par conservate in timp. Rugina si vopseaua scorozita sint la ele acasa, iar usile din interior sau toaletele sint aceleasi care au fost montate inca de la darea in folosinta a acestei cladiri.

Cu toate acestea, oameni vin aici sa isi aline sau sa isi gaseasca sanatatea, si cel mai probabili se simt umiliti de conditiile in care sint nevoiti sa astepte pe holuri sa la usile cabinetelor . Cel mai probabil ramane intrebarea – oare medicilor de aici le place aceata priveliste? Sau oare nici o autoritate publica locala sau judeteana nu a aflat de starea de fapt din aceasta cladire? Asteptam o reactie din partea autoritatilor, insa nu ne-ar mira ca aceasta sa lipseasca cu desavarsire intr-o mutenie specifica sistemului de stat din Romania.