Precizari legate de stimulentul oferit de stat, personalului sanitar care a interactionat cu persoane infectate cu COVID-19

Stelian Cristea director DSP Teleorman

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ordonanța nr. 43 din 2020 prevede un stimulent pentru personalul medical și auxiliar, care a intrat în contact cu cetățeni infectați cu SARS-CoV-2.

Evident că, există și nemulțumiri legate de această prevedere și anume aceea legată de faptul că aceasta se aplică începând cu 7 aprilie.
Au existat în spațiul public, voci potrivit cărora și înainte de data de 7 aprilie au existat cadre medicale, care au intercaționat cu persoane confirmate cu COVID-19 și nu beneficiază de suma de 2.500 de lei. Directorul Direcției de Sănătate Publică Teleorman explică clar cine primește stimulentul și cum se acordă.
Așadar, directorii spitalelor sau instituțiilor publice care au avut contact cu pacienți COVID trebuie să emită decizii, iar mai apoi, în baza declarațiilor pe propria răspundere își vor primi aceste drepturi. Așa cum am aflat, deja pentru angajații DSP și cei de la UPU Spitalul Județean de Urgență Teleorman s-au făcut plățile acestor stimulente.