Premiera chirurgicala la Sectia de Oftalmologie a Spitalului Caritas

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primii cinci pacienti care au beneficiat de interventii chirurgicale cu aparatura performata au fost operati ieri si astazi de o echipa mixta formata din medicii specialisti de la sectia de oftalmologie a Spitalului Caritas Cornel Nitu si Gabriel Stoicovici, impreuna cu colegul lor medicul Alessandro Morico, de la Institutul de Auaxologie din Milano.

Operatiile de cataracta au fost efectuate cu ajutorul celor doua aparate donate, spitalului rosiorean de italieni, microscop operator si facoemulsificator.

Aparatura donata in urma cu cateva luni, sectiei de oftalmologie a Spitalului Caritas de Institutul de Auxologie din Milano a fost folosita pentru prima data in prezenta medicului italian Alessandro Morico, aflat timp de doua zile la Rosiorii de Vede pentru a opera de cataracta cinci pacienti, alaturi de medicii rosioreni. Echipamentele medicale donate de italieni  aduc Sectia de oftalmologie la standard de clinica universitara. Colaborarea dintre cei trei medici la interventiile chirurgicale efectuate impreuna in aceste zile a fost o experienta unica pentru fiecare dintre ei.

Alaturi de medicul Morico, la Spitalul Caritas a fost prezent, in aceste zile si directorul Intitutului de Auxologie din Milano prin bunavointa caruia au fost donate Spitalului Caritas mai multe aparate medicale din care doua, un microscop operator si un facoemulsificator pentru Sectia de oftalmologie, aparate cu care a lucrat echipa mixta de medici in aceste zile.

In cadrul parteneriatului dintre Institutul de Auxologie din Milano si Spitalul Caritas vor si donate  echipamente medicale ce vor intra in dotarea sectiilor spitalului rosiorean dar vor avea loc si alte schimburi de experienta intre medicii italieni si romani.