Problema citostaticelor in Teleorman

Bonlavi spital

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Potrivit Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Teleorman, bolnavii de cancer nu intampina probleme cu tratamentul, avand in vedere faptul ca la nivel national exista grave deficiente in procurarea asa numitelor citostatice.

Bolnavii de cancer din evidentele oncologilor teleormaneni au beneficiat pe tot parcursul anului trecut de tratamentul necesar, nefiind nevoie sa se intocmeasca liste de asteptare. Ba, mai mult decat atat, CAS Teleorman ne anunta ca au deja banii pentru a acoperi solicitarile, pana in lunile octombrie - noiembrie.
In functie de numarul pacientilor inscrisi la spitalele de pe raza judetului, casa de sanatate a alocat deja sumele primite pentru acest program. Facem precizarea ca in Teleorman nu exista centre de oncologie decat la unitatile spitalicesti cu paturi.  In Teleorman, potrivit statisticilor inregistrate de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, se trateaza de cancer, anual circa 1.500 de persoane. Reprezentantii CAS Teleorman ne asigura ca nu au existat nici in trecut si nici nu exista liste de asteptare pentru acest tratament.