Protest spontan al cadrelor medicale de la Spitalul TBC din Rosiori

Protest medici TBC

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cadrele medicale de la Spitalul TBC Rosiorii de Vede au declansat, astazi un protest spontan in holul institutiei. Sindicalistii au recurs la aceasta forma de protest in urma incercarilor repetate de a purta un dialog cu conducerea spitalului privind situatia cu care se confrunta cadrele medicale in asigurarea serviciilor catre pacienti si tergiversarea acordarii unor drepturi salariale.

Reprezentantii cadrelor medicale de la Spitalul TBC Rosiorii de Vede s-au intalnit cu conducerea unitatii medicale in urma unui protest spontan declansat de sindicalisti in aceasta dimineata. Nemultumirile acumulate in ultimii ani de personalul medical si auxiliar al Spitalului TBC si lipsa unui dialog eficient cu institutiile implicate in desfasurarea activitatii in aceasta unitate medicala i-au determinat pe sindicalisti sa recurga la aceasta forma de protest.
Conducerea spitalului recunoste ca sunt probleme cu finantarea serviciilor medicale, ca multe din revendicarile sindicalistilor nu au legatura cu salarizarea, dar toate problemele au o singura cauza, subfinantarea si neconcordantele din sistemul medical.
Spitalul TBC din Rosiorii de Vede se afla in subordinea Consiliului judetean Teleorman insa principala sursa de finantare este Casa de Asigurari de Sanatate, pe baza serviciilor medicale contractate. Plata salariilor angajatilor din spitalul rosiorean intarzie si in aceasta luna din cauza Casei de Asigurari de Sanatate care nu a virat inca sumele necesare.