Saptamana a debutat cu greva in sistemul sanitar

Greva

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Membrii afiliati Sanitas, din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Alexandria, au fost astazi in greva generala. Acestia au asigurat pe parcursul zilei doar urgentele.

Astăzi, în spitalele din România, a fi grevă generală, fiind  asigurate numai urgenţele, şi doar o treime din personal s-a aflat serviciu. Aproape 75.000 de angajaţi din sistemul de sănătate au participat la protest, acestora adaugandu-se si memebrii Sanitas din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Alexandria. Protestatarii au asigurat astazi doar urgentele. Membrii Sanitas sunt nemulţumiţi de salariile şi sporurile pe care le primesc. Aceştia cer aplicarea sporurilor la salariul actual şi nu la cel din 2009, dar şi includerea personalului tehnico-administrativ şi cel din DSP-uri în ordonanţa 20/2016, privind salarizarea bugetarilor.
Alte revendicări sunt legate de reducerea diferenţelor salariale între asistenţii medicali cu studii post-liceale şi cei cu studii superioare, care acum sunt şi de 800 de lei, precum şi eliminarea discrepanţelor salariale între spitalele clinice si cele neclinice. Aici există diferenţe de până la 1200 de lei.
In cazul in care negocierile de astazi vor esua, sindicalistii vor iesi in strada.