Seminar la Spitalul TBC Rosiori de Ziua mondiala de lupta impotriva tuberculozei

Seminar

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Spitalul de Pneumofiziologie din Rosiorii de Vede a organizat un seminar medical pentru a marca Ziua mondiala de lupta impotriva tuberculozei.

La eveniment au luat parte reprezentanti ai autoritatii locale si Directiei de sanatate publica, medici si cadre medicale din spital.
De Ziua mondiala de lupta impotriva tuberculozei, Spitalul de Pneumofiziologie din Rosiorii de Vede a organizat un seminar medical pentru a-si manifesta solidaritatea cu cei bolnavi dar si pentru a se angaja in lupta impotriva tuberculozei care ramane o problema grava de sanatate in Romania si in judetul Teleorman.
In materialele pregatite de medicii specialisti au fost prezentate, cazuri si date privind incidenta tuberculozei in judetul Teleorman dar si endemia tuberculozei in Romania in ultimii ani precum si un scurt istoric al celei mai vechi si grave boli care inca face victime desi este tratabila.
In cadrul seminarului s-a vorbit despre importanta investigatiilor specifice in cazul depistarii tuberculozei dar si despre medicii pneumologi din Teleorman care au luptat impreuna cu pacientii lor pentru a invinge aceasta boala.
Ziua mondiala de lupta impotriva tuberculozei este marcata in intreaga lume pe 24 martie iar sloganul de anul acesta este "Invingeti tuberculoza. Acum si pentru totdeauna!".