Serviciul Judetean de Ambulanta Teleorman a ramas fara manager

SAJ Teleorman

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Teleorman a rămas fără conducere după ce fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a emis un ordin prin care Cristian Popescu a fost revocat din funcţia de manager. Totul s-a întâmplat ieri, când la sediul instutuţiei a sosit faxul cu ordinul de revocare.

Situaţie hilară în Teleorman. În ultima zi ca ministru al sănătăţii, Sorina Pintea, a semnat un ordin prin care îl revocă din funţie pe Cristian Popescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman. Întreg episodul a avut loc ieri, 5 noiembrie.
Având în vedere că instituţa nu are director medical, iar mangerul a fost revocat,  în momentul de faţă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, nimeni nu poate semna nici un act. Ba mai mult, în cazul în care ar fi o urgenţă de cod roşu, nu ar avea cine să coordoneze echipajele.
O hârtie oficială în acest sens nu a venit nici la Direcţia de Sănătate Publică. De altfel, DSP susţine ca SAJ nu mai aparţine de instituţie incă din 2013.
Nu este pentru prima dată când se încearcă demitera lui Cristian Popescu. Acest lucru a mai avut loc în primăvară, insă atunci angajaţii au protestat, iar Pintea a revenit asupra deciziei motivând că nu a găsit înlocuitor. Acum este oficial, Ambulanţa Teleorman nu mai are manager, iar angajaţii riscă să nu îşi ia salariile, motivul, Popescu era singurul cu drept de semnătură.