Sistemul de citire al cardurilor, functioneaza dar nu prea

Card de sanatate

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

De la 1 septembrie 2015, cardurile de sanatate au devenit obligatorii. Insa nu toate sistemele de citire functioneaza cum trebuie. De exemplu cel de la Spitalul Judetean de Urgente din Alexandria, are probleme.

Incepand cu data de 1 septembrie, teleormanenii care vor sa efectueze un control medical, sa isi ia o reteta sau sa se interneze, au obligativitatea sa prezinte cu cadrul de sanatate. Fara acest document nu pot beneficia de asistenta medicala. Ca cetatenii trebuie sa prezinte cardul la medic nu ar fi o  problema, dar ce te faci atunci cand sistemul joaca din cand in cand feste. La Spitalul Judetean de urgente din Alexandria, acesta da unele erori la citirea cardurilor.
Mergand mai departe si intreband la Casa Judeteana de Sanatate despre sistemul informatic al cardurilor, de la conducere am aflat ca la unitatea spitaliceasca din Alexandria, este folosit un soft diferit de cel al celorlalti.
Sistemul de citire al cardurilor de sanatate a mai jucat feste si la nivel national in lunile mai si iunie. Atunci mai multi medici au sesizat probleme.