SMURD Dobrotesti a devenit operational

SMURD Dobrotesti

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Incepand de ieri, la Dobrotesti a devenit operational Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare-SMURD, ce functioneaza in cadrul punctului de lucru al pompierilor din aceasta localitate.

Ieri, in comuna Dobrotesti a fost inaugurat un centru operational SMURD de care va beneficia populatia din localitatile Dobrotesti, Balaci,Silistea Gumesti, Ciolanesti, Zambreasca,Beuca, Tatarastii de Jos si Tatarastii de Sus. La eveniment au luat parte alaturi de pompierii militari si conducerea Inspectoratului de Urgenta Teleorman, reprezentantii autoritatilor locale si judetene implicate direct in realizarea acestui obiectiv care permite o interventie mai rapida a echipajelor de paramedici SMURD in cazurile de urgenta medicala in aceasta parte a judetului.
In cadrul ceremoniei a avut loc si slujba de sfintire a noului centru operational SMURD, oficiata de un sobor de preoti de la parohiile din zona, iar la final inspectorul sef a facut o prezentare despre dotarile,organizarea si functionarea centrului din comuna Dobrotesti.
SMURD Dobrotesti va fi deservit de 15 subofiteri cu competenta de paramedic, toti avand cursuri de formare in acordarea primului ajutor calificat, descarcerare si operatiuni de salvare.