Sute de elevi alexandreni au absentat astazi din scoli

DSP Teleorman

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică, instituție care centralizează și face recomandări pentru ca boala să nu se răspândească, în Teleorman aveam în această dimineață 27 de bolnavi de gripă. 80% din aceștia sunt copiii cu vârste cuprinse între 1  și 10 ani.

Ministerul Sănătății este în prag de a declara epidemie de gripă la nivel național, de la o zi la alta, medicii declarând din ce în ce mai mulți pacienți cu acest diagnostic. În Teleorman, situația nu este atât de gravă, până în acest moment rezultatele analizelor de laborator au arătat că 27 de teleormăneni suferă de această boală.
Situația s-ar putea agrava în mediul școlar, la copiii care frecventează unitățile de învățământ, deoarece în această dimineață, cel puțin în Alexandria absentau de la cursuri peste 700 de elevi.
S-a creat o întreagă isterie pe fondul acelor teste, în urma cărora se depistează gripa. Însă, specialiștii în medicină vin cu informații clare și precise în ceea ce privește modul în care se descoperă boala.
Cea mai importantă măsură de prevenție este vaccinul antigripal, însă nu mulți au ales această variantă. Cu toate acestea, DSP Teleorman are câteva sfaturi pentru cetățeni.
În afară de aceste măsuri de care trebuie să ținem cont, medicii ne recomandă să ne spălăm mai des mâinile și să purtăm măști de protecție.