Trei medici si sase asistente sunt izolati dupa ce au intrat in contact cu o persoana cu COVID-19

Spitalul Judetean Alexandria

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Trei medici și șase asistente sunt izolati la un hotel din oraș, după ce au intrat în contact cu o bătrână confirmată cu COVID-19. Întreg personalul medical a fost testat, iar acum se așteaptă rezultatele.

Pe perioadă de criză, și acum este o astfel de perioadă critică prin care trecem cu toții trebuie să manifestăm responsabilitate. Responsabilitate pentru semenii noștri și în principal, responsabilitate pentru cei din prima linie. Încă de sâmbătă, după ce s-a aflat că o bătrână de 73 de ani, din Alexandria are coronavirus și a fost internată la Spitalul Județean de Urgență, intrând în contact cu o parte din personalul instituției, trei medici și șase asistente au cerut spațiu de izolare, pentru a nu fi nevoiți să meargă acasă, la familii. Autoritățile județene s-au conformat și astfel, în acest moment, întreg personalul medical este izolat la unul dintre hotelurile din oraș. De asemenea, acestora li s-au prelevat probe pentru COVID-19 și se așteaptă rezultatele.


Vă reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, o bătrână de 73 de ani a cerut ajutor medical de specialitate, deoarece se simțea foarte rău. Deși, prezenta simptomele noului virus, femeia le-a spus medicilor că nu are de unde să-l fi luat, deoarece de două luni de zile nu a părăsit domiciliu, iar singurii cu care a luat contact direct sunt fiica și ginerele, care nu prezintă niciun simptom. Trebuie precizat și faptul că, fiind cardiacă, pe bătrână a văzut-o și doctorul de la Interne, care era în acea seară la spital. Într-un târziu, pentru că și sora sa era internată, cam cu aceleași simptome, bătrâna a recunoscut că și aceasta mai trecea pe la ea (rezultatele testului sorurii nu sunt încă gata). Pentru că avea suspiciuni, personalul medical a solicitat testarea acesteia, iar rezultatul a fost Pozitiv. Bătrâna de 73 de ani a fost, astfel, transportată la Matei Balș, sora ei a rămas internată la ATI, în așteptarea rezultatelor, iar tot personalul medical a trebuit să intre în izolare. Cam așa s-ar rezuma în câteva cuvinte situația creată cu personalul medical de la Spitalul Județean.