Un baiat de 20 de ani din Peretu a murit din cauza gripei

Spitalul judetean

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dacă până mai săptămânile trecute, aveam la nivelul Teleormanului o singură persoană decedată, un tânăr de 17 ani din Găleteni, Direcția de Sănătate Publică ne transmite o informare în care se arată că avem deja 3 decese din cauza gripei.

Toate acestea erau cunoscute cu afecțiuni sau boli grave și nu se vaccinaseră anti-gripal. Gripa face ravagii printre persoanele cunoscute cu diferite afecțiuni severe. De la o zi la alta, Direcția de Sănătate Publică Teleorman raportează câte un deces. Avem deja la nivelul local 3 persoane decedate.
Băiatul de 20 de ani a decedat la domiciu, însă medicul de familie care îl avea în evidență, la Peretu a transmis Direcției de Sănătate Publică Teleorman toate datele referitoare la evoluția bolii, dar și cum s-a manifestat gripa.
Recomandările medicilor în ceea ce privește protejarea cetățenilor de această boală, care se pare că e necruțătoare pentru bolnavii cronici rămân aceleași. În primul rând, igiena este esențială, trebuie să ne spălăm cât de des putem mâinile, să evităm spațiile închise, aglomerate și să purtăm măști de protecție.