Un licean zimnicean lucreaza la un proiect care sa vina in sprijinul persoanelor cu afectiuni cardiace

Bogdan Ionut Bibina

Medicina
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un licean zimnicean lucreaza de ceva vreme la un proiect care sa vina in sprijinul persoanelor cu afectiuni cardiovasculare. Este vorba despre un site cu informatii utile adresat celor interesati de subiect, dar si de o aplicatie care sa permita interventia in timp util in cazul unor crize cardiace ”LIVESAVER”, proiectul lui Bogdan Ionut Bibina, a obtinut luna trecuta locul al doilea la concursul de pagini web, “Dual PC”.

Bogdan Ionut Bibina, elev in clasa a 11–a la Liceul Teoretic Zimnicea lucreaza de ceva vreme la un proiect care sa vina in sprijinul persoanelor care sufera de afectiuni cardiace. “LIVESAVER”, asa cum se numeste proiectul, are doua componente. Un site din care cei interesati pot afla informatii utile pentru tratarea diferitelor boli cardiovasculare, dar si o aplicatie care sa ajute la interventia cat mai rapida in cazul unor crize cardiace.
Odata finalizat, proiectul ar putea fi folosit si de unitatile medicale.
Mai este insa pana la finalizarea proiectului. Daca site-ul “LIVESAVER”este finalizat in proportie de peste 80%, lucrul la aplicatia conexa de avertizare in caz de probleme, se afla inca in stadiul inceputurilor.
Proiectul “LIVESAVER” a obtinut premiul al doilea la concursul national de pagini web destinat elevilor de liceu ,”DUAL PC”, desfasurat luna trecuta la Sibiu.