Beneficiile miraculoase ale pepenelui rosu

Pepene rosu

Nutritie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In piata centrala din Alexandria, si-au facut aparitia atat pepenii rosii cat si cei galbeni. Acestia sunt recomandati atat de specialistii in nutritie cat si de cei in diabet, pentru proprietatile lor curative. Alexandrenii pot cumpara aceste fructe cu pretul cuprins intre 2,5 lei si 4 lei.

In ciuda conceptiei generale ca pepenele rosu ar contine doar apa si zahar, acest fruct popular al verii este considerat de specialisti ca fiind un aliment dens in nutrienti. Informatiile nutritionale ale pepenelui rosu arata ca fructul este bogat in numeroase vitamine, minerale si antioxidanti, cu beneficii unice asupra organismului. In compozitia pepenelui rosu se regasesc numerosi compusi si nutrienti benefici sanatatii, printre care se numara tiamina, riboflavina, vitamina B6, acidul folic, acidul pantotenic, magneziul, fosforul, potasiul, zincul, cuprul, manganul, seleniul, colina, licopenul si betaina. Acest aliment contine cea mai mare cantitate de licopen dintre toate fructele.
Pepenii si-au facut aparitia in piata centrala din Alexandria, iar alexandrenii pot cumpara acest fruct cu un prêt cuprins intre 2,5 lei si 4 lei pe kilogram. De mentionat este faptul ca acestia nu sunt romanesti, pe eticheta de provenienta este trecuta Grecia. Marca romaneasca este asteptata pe piata abia peste 2 saptamanii.