Attila Szabo, campionul de langa noi

Attila Szabo

Alte sporturi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Attila Szabo este din nou campion mondial al veteranilor la lupte greco-romane, titlu obtinut la Campionatul mondial destinat luptatorilor trecuti de 35 ani, competitie desfasurata luna trecuta la Plovdiv, in Bulgaria.Tot atunci, sportivul roman de 57 de ani si-a mai adaugat in palmares si medalia de argint la lupte libere.

Attila Szabo, campionul mondial al veteranilor la lupte greco-romane si medaliat cu argint la lupte libere, este, la cei 57 de ani ai sai, un model de urmat atat pentru tinerii care fac primii pasii in viata de luptator profesionist, dar si pentru cei neinteresati de activitatea sportiva. Attlia Szabo a inceput luptele pentru a invata sa se apere in cartierul muncitoresc din Ploiesti, acolo unde traia la inceputul anilor 70 ai secolului trecut. La 16 ani, pentru Attila Szabo incepea astfel  o noua viata. Una deloc usoara, in care munca si perseverenta au constituit mereu cuvintele de ordine.
Component al generatiei de aur a luptelor romanesti, Attila Szabo analizeaza fara anestezic situatia actuala a acestei ramuri sportive. Nu este lipsit de optimism, dar spune ca remediul trebuie aplicat serios si profesionist, altfel nici o metoda temporara nu poate resuscita luptele romanesti.
Un lucru este insa sigur- atat cat va mai putea, Attila Szabo, va continua sa se pregateasca si sa lupte. Pledoaria lui pentru miscare si activitate sportiva  ar trebui sa fie un indemn si un  semnal de alarma pentru tinerii zilelor noastre.
Dincolo de medalii, diplome si trofee, Attila Szabo este cea mai buna dovada ca in viata  nu poti fi invingator decat daca esti dispus sa devii cu adevarat un luptator.