Aur pentru Sandra Izbasa la sarituri

Sandra Izbasa

Alte sporturi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sandra Izabșa este campioană olimpică la proba de sărituri. Românca a câștigat medalia de aur, cea de-a doua a delegației tricolore la Jocurile Olimpice de la Londra, după cea adusă de „lunetistul” Alin Moldoveanu.

Sandra a fost notată cu 15,383 la prima săritură și a primit 15,000 la cea de-a doua, având media 15,191. În clasamentul final, Izbașa a fost urmată de americanca Kayla Maroney (15,083) și rusoaica Maria Paseka (15,050).

„Nu mă așteptam să câștig aurul. Înseamnă foarte mult pentru mine victoria asta. A fost greu pentru că am intrat ultima în concurs și a trebuit să stau calmă. E un război al nervilor. Toată lumea o vedea favorită pe gimnasta din SUA”, a declarat Sandra Izbașa, proaspăta campioană olimpică.  

Antrenoarea Mariana Bitang a vorbit despre bucuria trăită de Sandra Izbașa. „Era fericită și plângea. Nu se mai oprea din plâns”.

Cu acest succes al Sandrei Izbaşa, care mai are o finală, la sol, unde este campioană olimpică en-titre, delegaţia României obţine al doilea titlu la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice, precum şi a 8-a medalie în total.