Federatia de Baseball ar putea construi primul teren de baseball omologat chiar in Alexandria

Teren de baseball

Alte sporturi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primul teren omologat de baseball din tara ar putea aparea chiar la Alexandria. Cel putin aceasta este intentia Federatiei  Nationale de Baseball si Softball, care asteapta acum sprijinul organismelor internationale ale baseball-ului.

Chiar daca are o federatie de profil infiintata inca din anul 1990,Romania a ramas singura tara din Uniunea Europeana fara un teren de baseball omologat, antrenamentele si competitiile interne desfasurandu-se pe terenuri  transformate ad-hoc  pentru necesitatile de moment. Plecand de la aceste realitati, Andrei  Mirescu ,presedintele Federatiei Nationale de Baseball si Softball a prezentat in urma cu cateva zile , in fata Confederatiei Internationale de Baseball, proiectul construirii unui teren profesionist. Presedintele federatiei romane solicita astfel sprijinul forului international pentru realizarea acestui deziderat al baseball-ului romanesc. Proiectul  gandit de federatie se ridica la circa 150-160 de mii de euro, el urmand sa aseze Romania pe harta unei minime civilizatii sportive. Mai mult decat atat, primul teren omologat din istoria baseball-ului romanesc ar putea fi construit chiar la Alexandria, oras a carui echipa, Atletico Alexandria, este  campioana nationala de baseball.
Un alt deziderat al federatiei pentru urmatorii ani il reprezinta dezvoltarea institutionala a baseball-ului romanesc, sport care are la momentul actual circa 600 de sportivi legitimati, la cele doar 26 de cluburi inregistrate la nivelul intregii tari. Zone si regiuni istorice nu se afla la momentul actual pe harta baseball-ului romanesc. Vorbim aici de regiuni  intregi ca Banatul sau Transilvania.
O alta problema acuta a baseball –ului romanesc o reprezinta lipsa instructorilor si antrenorilor de specialitate, asta in ciuda eforturilor depuse de federatie pentru atragerea tinerilor catre aceasta profesie. Salariile mici si lipsa posturilor se pare ca ii descurajeaza  pe cei eventuali interesati de o cariera de antrenor in baseball. Asta pe fondul unei scaderi a interesului generatiilor tinere si foarte tinere pentru sport in general.