La 60 de ani, Attila Szabo a devenit din nou Campion Mondial

Attila Szabo

Alte sporturi
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La Campionatul Mondial de lupte libere şi greco-romane, ce s-a desfăşurat de curând în capitala Georgiei, Tibilisi, campionul mondial Attila Szabo, a urcat de două ori pe podium. Această competiţie a fost ultima pentru sportiv. La cei 60 de ani se retrage din lumea competiţiilor, însă va continua să facă sport.

Teleormanul are cu se mândri. La cei 60 de ani, camionul mondial la lupte, Attila Szabo, a urcat din nou pe podium. De această data  a fost la Campionatul Mondial de lupte libere şi greco-romane, ce s-a defăşurat la Tibilisi. 
Însă, cum o cariera sportivă nu este lipsită de probleme si Attila a avut la aceasta utlimă competitie probleme. Sportivul nu a avut specific în ţară să se pregătească aşa cum ar fi trebuit.
Pentru aceste rezultate, campionul mondial din Teleorman se antreneaze extreme de mult. Fără muncă nu ar fi ajuns la aceste rezultate.
Attila s-a apucat de lupte pentru că a fost nevoit să se apare atunci când era copil, este un episod despre care nu vrea să vorbească şi îl înţelegem. Însă, ne-a povesti că la primul antrenament s-a dus cu două ore înainte.
Pentru că vine un moment în care orice sportiv de performanţă se retrage, asta a decis si Attila. Campionatul de la Tibilisi a fost ultimul din cariera de sportiv.
Anual, Attila a cucerit medalii după medalii în cadrul campionatelor mondiale: 2013 – Sarajevo – argint și bronz, 2014 – Belgrad – 2 medalii de bronz, 2015 – Atena – 2 medalii de aur, 2016 – aur în Finlanda, la Seinajoki, și bronz în Polonia, la Walbrzych, 2017 – Plovdiv – Bulgaria aur și argint, 2018 – bronz în Macedonia și argint la Perm (Rusia).