Chiar “ultimul meci de baschet”?

Baner la comanda

Baschet
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Echipa locală de baschet, BC Teleorman Alexandria, s-ar fi putut să joace ultimul meci de baschet din istoria sa. Apropierea cu pasi repezi a campaniei electorale a născut deja printre apropiaţii sportului unele semne de întrebare în ceea ce priveşte continuarea activităţii a echipei lui Mădălin Piperea şi Călin Voicu.

Baschet Club Teleorman s-ar putea să fi disputat sîmbăta trecută ultimul joc de baschet. Nu neapărat din acest sezon, care este aproape încheiat (pînă la final mai este de jucat returul cu Timişoara şi eventual încă o dublă cu Alba Iulia sau Craiova) ci chiar din istoria de mai bine de 5 ani de zile a echipei în Divizia A. 

Motivul survenit pe neaşteptate îl reprezintă blocarea bugetului echipei de către fostul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu. Principalul sponsor al clubului de baschet este Consiliul Judeţean Teleorman. Contribuţii la bugetul pe un an de zile competiţional mai aduc Consiliul Local Alexandria, dar şi o serie de sponsori privaţi.
Situaţia este asemănătoare cu cea de anul trecut, cînd Prefectura a atacat în contencios administrativ bugetul Municipiului Alexandria. La fel s-a întîmplat şi acum, însă nu poate fi vorba de blocarea integrală a activităţii, cel puţin în acest sezon, întrucît echipa mai beneficiază şi de sponsorii amintiţi mai sus.
La ultimul meci disputat în sala proprie, sportul a fost atins din punct de vedere politic. Politicienii au extrapolat situaţia internă, iar spectatorii au găsit pe fiecare scaun al sălii un singur „vinovat”. Ba mai mult, s-a mers atît de departe, încît în primul sfert al meciului, cîţiva jucători şi membri din staff-ul echipei FCM Alexandria au afişat un banner „la comandă”. BC Teleorman a riscat enorm, deoarece observatorul jocului putea să încheie socotelile încă din acele momente. Federaţia Romînă de Baschet nu tolerează mesaje cu iz politic.