Cate echipe va avea Teleormanul in Liga a 3-a

Turris - Oltul Turnu Magurele

Fotbal
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Seria a 3-a a Ligii a 3-a fotbalistice a fost si anul acesta seria echipelor teleormanene. Judetul nostru a avut  3 reprezentante in competitie, una dintre ele(Turris-Oltul Turnu Magurele )reusind promovarea in Liga a 2-a). CSM Alexandria a ocupat pozitia a 4-a, iar Sporting Rosiori doar locul 14, retrogradabil.

Unirea Branceni asteapta finalul lunii iunie pentru a-si afla adversarul in barajul de accedere la Liga a 3-a.
Teleormanul a fost bine reprezentat anul acesta in fotbalul de Liga a 3-a. Seria a 3-a a competitiei a gazduit din nou 3 echipe teleormanene. Una dintre ele, Turris-Oltul Turnu Magurele s-a impus clar, si a obtinut promovarea in esalonul superior al Ligii a 2-a. Turnenii au dominat clar seria, iar promovarea a venit firesc , la capatul unui sezon aproape firesc.
CSM Alexandria nu a mai reusit sezonul bun de anul trecut. Si-a revenit oarecum pe final , si a reusit sa ocupe un onorabil loc 4, la fel ca in urma cu  doua sezoane. Cu 50 de puncte , alexandrenii au fost totusi departe de podium(Flacara Horezu, echipa de pe locul 3 , a strans 57 de puncte). Anul trecut , echipa din Alexandria s-a luptat pana spre final pentru promovare, fiind pana la urma depasita de mult mai titrate Petrolul Ploiesti. Echipa a avut un sezon fluctuant  si cu instabilitate pe banca tehnica.
Sporting Rosiori de Vede a repetat sezonul prost de anul trecut. Rosiorenii au terminat pe locul 14, loc retrogradabil, cu doar 30 de puncte stranse in toate cele 30 de partide, si cu un bilant al golaverajului negativ. Sporting Rosiori sta acum la mana Federatiei Romane de Fotbal. Din criza de echipe , federatia o poate mentine pe Sporting in continuare la Liga a 3-a( vezi exemplul Viitorului Domnesti, echipa colega de competitie in seria a 3-a).
Mai ramane de aflat deci daca anul acesta vom  avea  o noua echipa la Liga a 3-a. Cu o etapa inainte de final, cunoastem deja campioana judeteana: Unirea Branceni. Aceasta va intalni la barajul de promovare campioana judetului Dolj. Pana la aflarea adversarului va mai trece insa ceva timp, pentru ca in Dolj campioana este inca sub semnul intrebarii. Tractorul Cetate si Dunarea Calafat vor lupta probabil pana in ultima etapa a play-off-ului pentru desemnarea castigatoarei.Greu de spus la momentul actual ce sanse are Unirea Branceni la baraj. Din informatiile preliminare se pare ca sansele ar fi oarecum egale, nici una dintre pretendentele la titlu din judetul Dolj nefacand pregatire centralizata.