Jucatorii Astrei platiti cu bani de la UEFA

Astra Giurgiu

Fotbal
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

UEFA dă o mână de ajutor Astrei. După ce clubul a scăpat de sancţiuni reeşalonându-şi datoriile către terţi, forul condus de Michel Platini a virat prima tranşă de bani aferentă participării în acest sezon de Europa League. Cu banii primiţi de la UEFA, Niculae i-a plătit pe jucători, aceştia fiind cu salariile la zi.

”Am plătit inclusiv salariile pe luna decembrie, nu cred că sunt foarte multe cluburi în România în această situație fericită. Țin să precizez că a fost o înțelegere în acest sens cu jucătorii, să așteptăm acești bani și majoritatea au înțeles acest lucru” a spus Niculae pe site-ul oficial.

Patronul clubului giurgiuvean susţine că echipa nu se dezintegrează şi nici nu se află în colaps dând exemplul investiţiilor de la stadionul „Marin Anastasovici”.

„Nu ne dezintegrăm, nu suntem în colaps! Încercăm să ne menținem pe drumul pe care am pornit, și îi rog pe toți cei care denigrează Astra să nu uite faptul că am investit în infrastructură, din banii proprii, mai mult decât orice alt club din România, în ultimii ani”.

Pentru participarea în grupele Europa League, prima din istoria clubului, Astra are de primit aproximativ 1,8 milioane de euro. Banii vor fi viraţi în conturi până la finele anului.

Conform fostului preşedinte Narcis Răducan, fondul de salarii de la Astra a fost unul uriaş în 2014: şase milioane de euro pe an.