Laurentiu Dinita, noul antrenor al FCM Alexandria

Laurențiu Diniță

Fotbal
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Laurențiu Diniță (44 de ani), fost atacant la Steaua și în ultima perioadă antrenor la Concordia Chiajna, l-a înlocuit pe Alin Pînzaru, pe banca tehnică a echipei CSM Alexandria. Noul antrenor al echipei din Alexandria a semnat contract pentru un an.


Luni, după primul antrenament, Diniță a declarat că vrea să ducă echipa pe un loc pe podium, în noua ediție a campionatului Ligii a treia.  De menționat că, la încheierea sezonului fotbalistic 2019-2020, alexăndrenii au terminat pe locul al patrulea, iar la întreruperea meciurilor din cauza pandemiei de coronavirus, CSM Alexandria acumulase 28 de puncte, în 16 partide.
Referitor la venirea lui la Alexandria, Diniță crede că aici este locul lui, maia les că cei din conducerea clublui l-au contactat în urmă cu 2 ani de zile.
Laurențiu Diniță și-a început cariera în fotbal ca jucător și s-a făcut remarcat prin golurile înscrise pentru Sportul Studențesc, 65  la număr, în perioada 1996-2003. Pentru Steaua București a înscris 7 goluri, în perioada 2003-2006.
Diniță a mai jucat la Electromagnetica București, Jiul Petroșani, Aris Limassol (Cipru) și Concordia Chiajna, unde și-a încheiat cariera de fotbalist și a început-o pe cea de antrenor, în 2011. De acolo a venit, de curând, la FCM Alexandria.
În cariera sa a antrenat echipele: Concordia Chiajna, ACS Berceni, Fortuna Poiana Câmpina, Dinamo II, CS Balotești, Dinamo U19 și a fost antrenor secund la Sportul Snagov.