Liga 3 nu se mai reia

FRF - Liga 3

Fotbal
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Campionatul 2019/2020 a fost inghetat. Decizia a fost luata ieri, 11 mai, de Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal. Nici o echipa nu retrogradeaza, iar promovarea se va stabili in urma unui mini turneu de baraj in 3, intre primele clasate in campionatele judetene.

Intrunit ieri, 11 mai, Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal a decis inghetarea sezonului competitional in Liga a 3-a. Nici o echipa nu va retrograda. Vor promova in Liga a 2-a echipele clasate pe primele locuri in fiecare dintre cele 5 serii ale Ligii a 3-a. Daca diferenta dintre locurile 1 si 2 este mai mica sau egala cu 3 puncte, echipa promovata se va stabili in urma unui baraj in dubla mansa. Pentru sezonul urmator vor promova din Liga a 4-a , 14 echipe, castigatoare ale unor mini grupe de baraj in 3, intr-o singura mansa, la aceste mini baraje urmand sa participle castigatoarele campionatelor judetene. Tragerea la sorti pentru stabilirea mini-grupelor de baraj urmeaza sa fie comunicata de catre FRF in timp util, cu pastrarea impartirii pe zone geografice.
Judetul Teleorman are 2 formatii care evolueaza la nivelul Ligii a 3-a, ambele in Seria a 3-a. Este vorba despre CSM Alexandria si Sporting Rosiori de Vede. CSM Alexandria ocupa inainte de izbucnirea pandemiei locul 4 in serie, cu 28 de puncte. Situatia in clasament era oricum lipsita de griji, astfel ca actualele hotarari nu schimba cu nimic soarta formatiei alexandrene. Sporting Rosiori de Vede era lanterna rosie a seriei, iar din aceasta postura de ultima clasata, principala candidata la retrogradare. Inghetarea campionatului o salveaza deci de la o foarte posibila retrogradare in Liga a 4-a.
In Seria a 3-a, seria echipelor teleormanene, vor lupta pentru promovare la Liga a 2-a primele 2 clasate:Progresul Spartac si CSM Mioveni , ambele cu cate 37 de puncte.
In privinta aspirantelor la promovarea in Liga a 3-a, cel mai probabil echipa care va lupta pentru promovare din judetul nostru, va fi Unirea Tiganesti.Cu 49 de puncte, Unirea Tiganesti este liderul Ligii a 4-a judetene. La egalitate, cu 45 de puncte, este secondata de Ajax Botoroaga si Rapid Buzescu.
Sezonul 2020/2021 al Ligii a 3-a va fi organizat tot in 5 serii impartite geografic, dar cu cate 18 echipe in fiecare serie.