Teleormanul are cea mai rapida dezvoltare a fotbalului feminin

Fotbal feminin

Fotbal
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Judetul Teleorman a cunoscut in ultimii ani cea mai rapida dezvoltare dintre toate judetele tarii, principalul motor al dezvoltarii fiind proiectul “Fotbal si feminitate”.

Un efect al acestui succes il reprezinta si organizarea anul trecut  a primului campionat judetean de fotbal feminin, competitie aflata sub tutela Asociatiei Judetene de Fotbal Teleorman, si adresata jucatoarelor eleve de gimnaziu.
Teleormanul a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare rapida a fotbalului feminin, fiind la acest capitol, in fruntea judetelor tarii. Motorul l-a constituit proiectul national “Fotbal si feminitate”, care a starnit o adevarata emulatie, sute de fete fiind castigate astfel pentru fotbal. Promovarea fotbalului in randul fetelor a fost si a ramas o prioritate pentru forurile fotbalistice europene si  internationale. Adrian Cioaca, presedintele Universitatii Alexandria, club care evolueaza in prima liga nationala de fotbal feminine, a vorbit luni la “Sport Sud Special “ despre viitorul fotbalului feminin.
Principalii candidati la sefia federatiei au promis de altfel in campanie continuarea dezvoltarii fotbalului feminine, dar si sprijinirea competitiei judetene de profil, singura de acest fel din tara.
Teleormanul a gazduit anul trecut prima editie a unui campionat judetean de fotbal feminin, competitie implementata de Asociatia Judeteana de Fotbal, si adresata jucatoarelor U-13. 22 de echipe de fotbal feminin, organizate ca asociatii sportive exista la momentul actual in Teleorman, numarul lor putand chiar sa creasca in vederea celei de-a doua editii a campionatului judetean, competitiei programata sa inceapa in viitorul apropiat.