Turris-Oltul Turnu Magurele a promovat in Liga a 2-a

Turris-Oltul Turnu Magurele

Fotbal
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dupa ani de asteptare, Teleormanul va avea din nou echipa  in Liga a 2-a fotbalistica. Turris-Oltul Turnu Magurele a promovat matematic  in esalonul superior inca de saptamana trecuta, dupa etapa a 26-a a seriei sale.

Turris-Oltul Turnu Magurele a promovat in Liga a 2-a. Lideri autoritari ai seriei a 3-a a Ligii a 3-a pe parcursul intregului sezon, turnenii au obtinut si matematic promovarea inca de saptamana trecuta, dupa meciul contand pentru etapa a 26-a. O calificare obtinuta deci cu 4 etape inainte de finalul sezonului, care vine sa incununeze un parcurs perfect  pentru echipa de la malul Dunarii.
12 puncte avans fata de principala  urmaritoare , Craiova lui Mititelu, singura echipa care a reusit cat de cat sa tina contactul cu echipa antrenata de Erik Lincar, spun multe despre prestatia turnenilor in aceasta editie de Liga a 3-a. Turris-Oltul Turnu Magurele a invatat lectia sezonului trecut, si a aliniat anul acesta o trupa capabila sa defileze in seria sa. Banca tehnica a fost si ea inspirat aleasa, iar linistea si stabilitatea financiara au completat reteta necesara unei promovari fara emotii.
Dupa intermediara de marti (atunci cand deja campioana a zdrobit  in deplasare pe Filiasi cu scorul de 1-4), turnenii mai au in fata inca 3 meciuri. Meciuri in care jucatorii au sansa sa convinga ca sunt pregatiti pentru provocarea  Ligii a 2-a. Schimbari in componenta echipei vor fi insa cu siguranta din noul sezon. Este si declaratia antrenorului Erik Lincar pentru presa online:
„Cu siguranţă că vor fi schimbări la echipă pentru Liga a II-a. Cei care nu fac faţă sau nu sunt la un nivel foarte bun trebuie să meargă şi să joace în altă parte. De aceea le-am cerut şi le-am dat şansă la toţi să îşi demonstreze calităţile pe teren, să ne arate că îşi doresc să rămână la echipa noastră“.
Un lucru este insa cert. Teleormanenii vor avea din nou parte de fotbalul Ligii a 2-a, dupa o asteptare care dura deja de foarte multi ani. Pana la o noua promovare, Turnu Magurele va fi incepand  din toamna, capitala fotbalistica a judetului.