Turris va juca in Play-off-ul de promovare in Prima liga

Turris Turnu Magurele

Fotbal
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Turris Turnu Magurele va juca in play-off-ul de promovare in prima liga fotbalistica. Clasata pe locul 3 al ligii secunde, Turris va disputa play-off-ul alaturi de primele 6 clasate in Liga 2.

Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal a decis pe 14 mai formula de incheiere a sezonului actual de Liga a 2-a. A fost adoptata formula care a intrunit cele mai multe voturi din partea echipelor de liga secunda(15): adica formula unui play-off de promovare intre primele 6 clasate inainte de inghetarea competitiei. Adica UTA Arad(marea favorita), CS Mioveni, Turris Turnu Magurele, FC Arges, Petrolul Ploiesti si Rapid Bucuresti. Se vor disputa 5 jocuri, intr-o singura mansa. Primele 3 clasate(UTA, Mioveni si Turris) vor disputa 3 dintre aceste meciuri pe propriul teren. Clasamentul final se va alcatui cu punctele acumulate in play-off, dupa injumatatirea prealabila a punctelor acumulate inainte de oprirea competitiei. Primele 2 echipe vor juca direct in Liga 1. Echipa dupa locul 3 va juca baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1.
Marea revelatie a acestui sezon, Turris Turnu Magurele are o sansa mare sa joace de la toamna in prima liga, o premiera absoluta pentru o formatie teleormaneana. Echipa antrenata de Erik Lincar ocupa locul 3, cu 39 de puncte, si, dupa injumatatire, va intre in play-off, cu 20 de puncte(injumatatire favorabila).Turris va juca  3 din 5 meciuri la Turnu Magurele.
UTA Arad este marea favorita anul acesta. Batrana Doamna ocupa primul loc, cu 50 de puncte, si va porni in play-off cu 25 de puncte, 5, respectiv 6 puncte avans fata de celelalte formatii din play-off. Cu 5 meciuri ramase, din care 3 acasa, aradenii sunt deja ca si promovati.
Lupta se va da deci pentru locurile 2(promovare directa) si locul 3(baraj).Cum toate celelalte 5 echipe au cate 39, 38 sau 37 de puncte, lupta este deschisa oricarui rezultat.
Turris Turnu Magurele va incepe pregatirile pe 1 iunie, la baza proprie din Turnu Magurele.Pentru turneni vor urma 5 finale, in compania unor echipe istorice ale fotbalului romanesc. Turris are sansa unica si reala de a juca pe prima scena a fotbalului romanesc. O premiera absoluta pentru fotbalul teleormanean.